Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Tapijt

Tapijt: een comfortabele vloer die niet alleen goed is voor de akoestiek van de ruimte, maar ook warmte en sfeer uitstraalt.

Al tientallen jaren is tapijt een populaire vloerkeuze voor openbare ruimtes en kantoren. Wij snappen wel waarom. Tapijt geeft een warme, comfortabele uitstraling aan een ruimte en dempt geluid als geen ander.

Tapijt is relatief makkelijk op maat te verkrijgen en beschikbaar in allerlei kleuren en stijlen. Zo heb je hoog- en laagpolig tapijt, tapijttegels, effen gekleurd tapijt of tapijten met een design er in: ruim voldoende opties! Omdat tapijt geluid absorbeert, heb je minder last van een galmende akoestiek. Bovendien verbetert de luchtkwaliteit in ruimtes met tapijt: omdat tapijt stof opneemt wordt voorkomen dat vuildeeltjes rond gaan zweven in de ruimte. In Scandinavië wordt tapijt om die reden steeds vaker in scholen gebruikt. Onderzoek laat zien dat resultaten verbeteren, kinderen rustiger zijn en er minder ziekteverzuim is.

Voordelen

Tapijttegels zijn eenvoudig te vervangen

Goede akoestiek: tapijt absorbeert en isoleert geluid

Warme en sfeervolle uitstraling

Zacht onder je voeten

Eenvoudig te onderhouden

Geschikt voor vloerverwarming

Al vanaf 100 m is een eigen design mogelijk

Plaatsing en onderhoud

Tapijt wordt gelegd in tegels, banen of planks. Het voordeel van tegels is dat er nauwelijks sprake is van snijverlies en je zonder extra kosten mooie combinaties kunt maken. Tapijt kan op vrijwel iedere ondergrond worden gelegd. Is de ondergrond van lage kwaliteit? Voor een mooi eindresultaat is het dan raadzaam om deze te laten egaliseren. Tapijt is gemakkelijk te onderhouden door regelmatig stof te zuigen en vlekken kort na het ontstaan ervan schoon te maken met een speciale reiniger. Tapijt gaat zeven tot tienjaar mee. De naden zijn vrijwel onzichtbaar, dus de vloer ziet er altijd strak uit.

Een greep uit ons aanbod

Desso en ex tapijt 9512-611
Desso Denim tapijt regular 242.130
Desso en ex tapijt 6208-40
Desso en ex tapijt 7322-617
Interface tapijt tegel Composure Olive
Interface tapijttegel Composure Edge Green
Interface tapijttegel Human Connections Collectie Onyx
Interface tapijttegel Urban Retreat Collectie Ash
Interface tapijttegel Urban Retreat Collectie Ash
Desso Asteranne tapijt 6116
Desso en Ex tapijt collectie 4311-017
Interface tapijt tegel Composure Cranberry