Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Tuesday
9
September
2017

Een krasvrije vloer bestaat niet!

Regelmatig zegt iemand tegen mij: 'hey, jij zit toch in de vloeren?' 'Ja', antwoord ik dan. 'Zo'n gietvloer hè, dat krast toch niet?' Fout! Een krasvrije vloer bestaat niet! Iedere vloer krast, maar je kunt er zelf van alles aan doen om het te beperken.

Gietvloer M2 Vloeren

Schoonloopzone

Zand is de grootse boosdoener voor je vloer. Zand heeft bij wrijving exact dezelfde werking als schuurpapier, waardoor het je vloer als het ware bekrast. Je kunt wel nagaan wat er gebeurt als er zand ligt en mensen erover heen lopen en schuiven. Zand moet je buiten zien te houden en dat doe je met een schoonloopzone.

Wij adviseren een borstelmat (van bijvoorbeeld RiZZ of Emco) buiten en een droogloopmat binnen.

In onze onderhoudsshop vind je onze aanraders voor een borstelmat en droogloopmat. Ook kun je een bijpassende bezem bestellen (indoor of outdoor) om het zand zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

Tip: een schoonloopmat is nooit te groot, eerder te klein!

Schoonloopzone M2 Vloeren

Beschermdoppen

Vaak zitten onder de meeste stoelen slechte beschermdoppen onder de poten. Ook bij dure designstoelen. Ook hier geldt: je vloer krast niet vanzelf, je stoel bekrast de vloer!

Houd daarom de volgende stelregel in gedachte:

Kies bij een harde vloer altijd zachte beschermdoppen, en bij een zachte vloer harde beschermdoppen.

"Ach, ik heb viltjes onder mijn stoelen dus het is oké!" hoor ik klanten vaak zeggen. Maar ook vilt kan een boosdoener voor je vloer zijn. Bijvoorbeeld als er zand ligt en er viltjes onder je stoelen zitten, dan wordt de vloer nog vele malen erger bekrast.

Wij adviseren daarom om beschermdoppen van Scratch no More onder je stoelen te plaatsen. Deze zijn te verkrijgen in onze onderhoudsshop: www.m2vloerenonderhoud.nl/beschermdoppen.

Wanneer objecten stilstaan en niet bewegen, volstaat vilt natuurlijk ook gewoon.

Bekrast M2 Vloeren

Stofwisser

Ga ook regelmatig met een stofwisser door de ruimte! Zo haal je (het meeste) zand dat toch is binnengedrongen weg van je mooie vloer. We hebben verschillende stofwissers voor je getest en de beste stofwissers in onze webshop opgenomen: https://www.m2vloerenonderhoud.nl/reinigingsmateriaal/.

Als je daarnaast regelmatig je vloer reinigt met het juiste onderhoudsmiddel blijft je vloer in de beste conditie. In krasjes die zijn ontstaan gaat namelijk toch vuil zitten, wat opvallend is en je er met stofzuigen niet altijd uit krijgt.

Kijk voor meer informatie op: m2vloeren.nl/onderhoud

Kleur en materiaalkeuze

De kleur van je vloer bepaalt voor een groot deel of krassen in je vloer duidelijk zichtbaar zijn. Vergelijk het met een zwarte en een witte auto: op zwart zie je krassen beter en op wit meer vervuiling. Zo is het met je vloer eigenlijk ook. Een krasje is vaak wit, waardoor het meer opvalt op een donkere vloer.

Wat je op een lichte vloer ziet, is dat er veel vuil in krasjes zit wat na verloop van tijd goed zichtbaar wordt. Als je dus je vloer regelmatig reinigt, vallen de krasjes weer minder op!

Een gemêleerde kleur draagt ook bij aan dit effect. Bij een heel druk patroon zul je je minder storen aan een krasje dan wanneer je een hele strakke uni gietvloer hebt.

De materiaalkeuze is misschien net zo belangrijk als je een krasvrije vloer wenst. Uit ervaring weten wij dat een zachte vloer meer 'vergevingsgezind' is dan een harde vloer.

Hoe harder de vloer, des te sneller er krassen ontstaan.

Wil je graag advies inwinnen of heb je vragen over dit onderwerp? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op via onderstaande link.