Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Monday
9
September
2019

Nieuw bij M2: PU RAW!

‘Een PU gietvloer met de looks van een cementgebonden gietvloer’

Sinds kort hebben wij een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd: de M2 PU RAW. De vraag naar cementgebonden producten wordt steeds groter. Logisch, want het ziet er prachtig uit.

Soms ervaart men echter de nadelen van een cementgebonden vloer. Daarom hebben wij een cementlook vloer ontwikkeld mét de (positieve) eigenschappen van een PU gietvloer!

M2 PU RAW | M2 Vloeren

Polyurethaan gietvloer (M2 PU RAW) vs. cementgebonden gietvloer (M2 Conplanato)

Cementgebonden gietvloeren zijn gevoelig voor scheuren omdat het materiaal niet flexibel is. Als de ondergrond scheurt, zal de cementgebonden gietvloer daarin mee gaan. Dit is vaak geen probleem, door het rauwe karakter van zo'n betonvloer hoeft het niet eens op te vallen. Echter, wanneer er kleine scheurtjes ontstaan in de toplak en daar vloeistof op terecht komt, zal de vloeistof intrekken in de toplak. Dit resulteert in kleine en soms grote vlekken, wat men vaak als storend ervaart.

De M2 PU RAW is een Polyurethaan (PU) gietvloer met ongeveer dezelfde looks als de M2 Conplanato, maar heeft als voordeel dat het vloeistofdicht is. Vloeistof trekt dus niet in, waardoor deze vloer zeer geschikt is voor bijvoorbeeld badkamers en keukens.

M2 PU RAW vs. M2 Conplanato

De M2 PU RAW maken wij over een perfect geëgaliseerde ondergrond en bestaat uit één kleur die wordt aangebracht. Op het moment dat die laag over de vloer is verspreid zorgt een chemische reactie in het materiaal voor een stoer en gewolkt effect. Uiteindelijk is het dus een toffe verrassing hoe de vloer er uit zal komen te zien. Dit is dus anders dan bij de traditionele PU betonlook, waar gebruik wordt gemaakt van twee kleuren die met elkaar worden gemengd. Daarover lees je meer in dit artikel.

Nieuwsgierig?

De M2 PU RAW is er op dit moment in drie verschillende kleuren en is op groot vlak in onze showroom te zien.