Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Thursday
27
July
2023

Het juiste onderhoud voor je gietvloer

Jan

Een gietvloer is een duurzame en stijlvolle keuze voor je interieur, maar zoals elk vloertype heeft ook een gietvloer zorg nodig om zijn schoonheid en kwaliteit te behouden. Er zijn verschillende soorten gietvloeren, zoals de cementgebonden gietvloer, de PU gietvloer en de minerale gietvloer elk met hun eigen unieke eigenschappen. Gelukkig is het onderhoud voor al deze gietvloeren grotendeels hetzelfde.

Dagelijks onderhoud van je gietvloer

Het dagelijks onderhoud van je gietvloer is cruciaal om kleine beschadigingen te voorkomen en de levensduur te verlengen. Het bestaat eenvoudigweg uit stofzuigen of stofwissen. Stofzuigen is essentieel om te voorkomen dat vuil en zand krassen veroorzaken op je vloer, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Een goede entreemat bij de voor- en achterdeur kan ook helpen om de toevoer van vuil te verminderen. Hier zijn enkele tips voor dagelijks onderhoud:

- Stofzuig je gietvloer minstens twee keer per week.
- Gebruik een stofzuiger met een parketzuigmond en vervang regelmatig de stofzak.
- Vermijd het gebruik van olie-geïmpregneerde stofwisdoeken.
- Controleer regelmatig op vlekken en verwijder deze met een vochtige microvezeldoek.
- Zorg voor een hoogwaardige schoonloopmat bij de deuren om vuil buiten te houden.

Wekelijks onderhoud van Je gietvloer

Hoewel dagelijks stofzuigen veel vuil verwijdert, is wekelijks dweilen ook belangrijk om grondig schoon te maken. Hier zijn enkele tips voor wekelijks onderhoud:

- Dweil de gietvloer met een microvezel vlak-mop-systeem en twee emmers. Eén emmer is voor vuil dweilwater en de andere voor schoon water.
- Gebruik altijd een schone mop of dweil.
- Het gebruik van een pH-neutraal reinigingsmiddel, zoals Vandals vloerreiniger, wordt aanbevolen voor het behoud van je gietvloer.

Periodiek onderhoud van je gietvloer

Af en toe heeft je gietvloer een grondige schoonmaakbeurt nodig om zijn schoonheid te behouden. Hier zijn enkele tips voor periodiek onderhoud:

- Reinig je gietvloer gemiddeld één of twee keer per jaar grondig door zorgvuldig te stofzuigen en te boenen met een krachtige schrob-zuigmachine. Het is mogelijk de machine bij ons te huren.
- Laat je gietvloer op tijd lakken. Afhankelijk van het gebruik is aan te raden je gietvloer opnieuw te lakken. Het tijdig lakken voorkomt slijtage en behoudt de kwaliteit van je vloer en geeft deze weer een frisse look.

Extra tips voor gietvloeronderhoud

Naast het stofzuigen en dweilen is het belangrijk om je meubilair goed te beschermen. Zorg ervoor dat er goede viltjes onder stoelen, tafels en banken zitten om krassen te voorkomen. Wij raden de beschermvoetjes van Scratch no More aan voor optimale bescherming.

Met deze onderhoudstips kun je jarenlang genieten van je prachtige gietvloer. Als je nog vragen hebt over het onderhoud van je gietvloer of meer informatie nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het behoud van je vloer in topconditie.

Auteur
Jan