Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Architop vloer

De ''industriële'' look van beton, met de voordelen en charme van een lichtgewicht designvloer!

Architop is een ijzersterke combinatie van cement en een kunsthars. Een traditionele betonvloer is maar liefst 7 cm dik. De Architop stelt ons in staat om met een minimale laagdikte van 3 mm en een minimaal gewicht een vloer te creëren met de karakteristieke uitstraling van beton. Dit betekent ook dat we deze vloer op praktisch elk project kunnen installeren, zelfs op renovatieprojecten waar - in verband met de beperkte hoogte - meestal geen mogelijkheden zijn om een betonvloer te storten.

Vloeren van architop kunnen op allerlei manieren worden toegepast. Het materiaal is geschikt voor vloeren in huis, bijvoorbeeld in woonkamers en keukens, maar ook voor (overdekte) buitenruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld een terras prachtig verbinden aan de aangrenzende keuken binnen! Architop heeft een industriële, maar luxe uitstraling die veel sfeer kan toevoegen aan jouw woning.

Voordelen

Minimale dikte van maar 3 mm

Geschikt voor zwaar gebruik en industriële belasting

De vloer is eenvoudig te reinigen

Wordt zonder zichtbare naden afgewerkt

Geschikt voor vloerverwarming

Iedere Architop vloer heeft een eigen, unieke uitstraling.


Installatie

Zolang de bestaande vloer vormvast is, kan een vloer van architop over de bestaande vloer heen worden aangebracht. Dat scheelt veel werk en natuurlijk kosten. Architop is daarom ideaal voor het renoveren van bestaande vloeren van bijvoorbeeld beton, keramiek, marmer of zandcement.

Architop wordt geleverd in een aantal kleuren. Door de unieke opbouw van deze vloer inclusief het vlinderen krijgt de vloer het kenmerkende wolk effect die een betonvloer ook heeft. Net als massief beton kan architop behandeld worden met diverse zuren. Daardoor krijgt de vloer een nog exclusievere uitstraling. Het eindresultaat is verder afhankelijk van de droog temperatuur, de soort ondergrond en de stijl van de vakman.

Het leggen van een vloer van architop is een uniek proces van ongeveer een week die als volgt verloopt:

Op dag 1 wordt de ondergrond voorbereid: we reinigen en schuren/stralen de ondergrond. Eventuele oneffenheden vullen we op met epoxy. Tot slot brengen we een schraplaag aan van epoxy om de architop straks goed te laten hechten.

Op dag 2, zo’n 24 uur later, is het tijd om de eerste laag architop aan te brengen met direct daaropvolgend een tweede laag.

Daarna is belangrijk om goed aan te voelen wanneer de vloer voldoende droging heeft behaald om te kunnen starten met het vlinderen. Vlinderen is het afwerken van de vloer met speciale machines, waardoor een gewolkten gepolijst effect kan worden gemaakt in de vloer.

Als het gewenste effect is bereikt moet de vloer minimaal 48 uur drogen en tussentijds nog een keer geschuurd worden.

Tot slot staat de laatste installatie dag in het teken van de vloerbescherming. De vloer wordt eventueel nog licht geschuurd en krijgt een primer. Daarna, als de primer 4 uur gedroogd heeft, lakken we de vloer af met een transparante, matte seallaag ter bescherming van de vloer.

Het onderhoud van een architop-vloer is eenvoudig: regelmatig stofvrij houden en zo nu en dan dweilen met een milde reiniger is voldoende. Hoewel de vloer vloeistofdicht is, kunnen vlekken het best zo snel mogelijk na het ontstaan schoongemaakt worden.

Een greep uit ons assortiment

M2 Architop Bianco
M2 Architop Cappuccino
M2 Architop Zinco
M2 Architop Cenere
M2 Architop Pewter
M2 Architop Antracite

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak in onze showroom.

We helpen je graag! Of het nu is met het uitzoeken van jouw nieuwe vloer of door technische vragen te beantwoorden.

PU gietvloer
Pvc-vloeren
Corestone Nature vloer
PU gravel gietvloer
Architop vloer
Tapijt
Vloerkleden
M2 Micro-Quartz
Raamdecoratie
Schoonloopmatten
Bedankt voor je offerte aanvraag!

Omdat onze offertes op maat worden gemaakt, kan het bij ons wat langer duren. We streven ernaar om binnen 24 uur (op werkdagen) je offerte uit te werken. Houd hierbij ook eventueel je spambox in de gaten.
Oops! Something went wrong while submitting the form.