Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Tuesday
22
October
2019

Gietvloer voor of na de keuken plaatsen?

Jan

Een veelgestelde vraag in onze showroom is welke volgorde je moet aanhouden bij het installeren van de keuken. Breng je eerst de gietvloer aan en plaats je de keuken op de gietvloer, of moet je juist de gietvloer om de keuken heen gieten?

gietvloer keuken pu almere m2vloeren

Eerst de gietvloer, dan de keuken


Het antwoord hierop is wat ons betreft eenvoudig: als de keuken nog niet geplaatst is, dan raden wij aan om de keuken ná de gietvloer te installeren. Zo loopt je gietvloer mooi door onder je keuken en is je vloer gelijk vloeistofdicht mocht je ooit lekkage krijgen.

Als de gietvloer ligt, dan heeft de keukenleverancier een goede basis voor het bouwen van je nieuwe keuken en is het ook onder je keuken allemaal netjes afgewerkt.

keuken gietvloer

Gietvloer achteraf aanbrengen


Het is natuurlijk niet altijd vanzelfsprekend dat zowel de vloer als de keuken tegelijkertijd worden vervangen. Kun je een gietvloer niet voor het installeren van de keuken gieten, dan is het uiteraard ook mogelijk om eerst de keuken te installeren en daarna de gietvloer aan te brengen.

Ook bij een bestaande keuken is het dus prima mogelijk om de gietvloer rondom de keuken te gieten. De plinten zullen dan moeten worden verwijderd zodat we de gietvloer tot aan de voetjes van de keuken kunnen installeren. Als vervolgens de plint wordt teruggeplaatst, dan is de afwerking weer helemaal strak.

Het nadeel van de gietvloer tegen de keuken aan gieten, is dat de gietvloer beschadigingen kan oplopen als je ooit de keuken gaat vervangen. Met de juiste kennis en voorzorgsmaatregelen is dit echter in veel gevallen te voorkomen en/of te repareren.

Wanneer je een keuken op pootjes kiest en er geen plint aan te pas komt, dan is er natuurlijk maar één mogelijkheid: te allen tijde eerst de gietvloer aanbrengen en daarna pas de keuken installeren.

gietvloer keuken met stenen

Vragen?


Heb je vragen, kom gerust langs in onze showroom want we vertellen je er graag meer over!

Auteur
Jan