Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Tuesday
11
July
2023

Hoe kies ik het juiste formaat vloerkleed voor mijn woonkamer?

Iris

Vloerkleden! We hebben veel verschillende vloerkleden in ons assortiment. Het is namelijk een goede sfeermaker in huis, maar zeker in combinatie met een gietvloer of een PVC-vloer (een harde vloerafwerking) is het ook goed voor je akoestiek. Eigenlijk een must voor ieder interieur! Een vloerkleed helpt immers ook om van losse items één geheel te maken. Het is daarom ook belangrijk dat je een vloerkleed in een juist formaat kiest.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: waar ga je voor? Welk formaat? Rond, rechthoekig of misschien juist een organische vorm? En ook niet onbelangrijk: waar leg je hem neer? Wij hebben collega’s die heel goed met je mee kunnen denken over de indeling van onder andere je zithoek. We inspireren je graag in onze showroom om voor jou het perfecte vloerkleed te vinden!

Rechthoekig vloerkleed

Laten we beginnen met een rechthoekig vloerkleed. Wij zijn fan van hoe groter, hoe beter! Je maakt namelijk gelijk een statement en creëert direct extra sfeer in huis. Vloerkleden kunnen beter iets te groot zijn dan te klein. Afhankelijk van de indeling van je zithoek, zorg je ervoor dat de voorpoten van de bank op het vloerkleed staan, de salontafel volledig op het vloerkleed en een fauteuil ook met de voorpoten. Het vloerkleed laat je aan de zijkant ongeveer 20 à 30 cm uitsteken. Zo zorg je ervoor dat je zithoek met elkaar wordt verbonden.

Rond of organisch vloerkleed

Ook bij een rond of organisch vloerkleed is de indeling van de zithoek belangrijk. De vuistregel is om ongeveer eenderde van de zithoek aan te houden. Je kunt bij een hoekbank  het vloerkleed mooi in de hoek plaatsen. Een leuke bijkomstigheid is ook, dat door gebruik te maken van een rond of organisch vloerkleed, je nog meer van je PVC- of gietvloer ziet.

Liever wat speelser? Wat dacht je van een mix en match! Verschillende kleinere vloerkleden die je met elkaar combineert. Dit kan met verschillende vormen, maar ook met meerdere rechthoekige vloerkleden. Zeker in combinatie met een strakke gietvloer levert dit een mooi, warm geheel op. Om hier de perfecte combinatie voor te vinden, helpen we je graag!

Ben je benieuwd naar ons volledige aanbod? Bekijk ons assortiment vloerkleden online of kom bij ons langs in de showroom om de kleden te zien en te voelen!

Auteur
Iris