Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Wednesday
13
February
2019

Vloeronderhoud

Jan

Geen enkele vloer is onderhoudsvrij. Elk type vloer zul je dus met regelmaat moeten onderhouden om deze mooi te houden.

Helaas worden hier vaak de verkeerde middelen voor gebruikt.

Laatst zei een klant tegen me: "ik heb alles van de AH al geprobeerd, maar ik krijg de vloer echt niet schoon." Jammer, want met de juiste middelen voorkom je een hoop problemen!

Tip 1: Gebruik geen zeep


Veel producten in de supermarkt bevatten zeep. Zeep bevat vet en vet trekt vuil aan. Wanneer je dit dus op je vloer smeert, zal je vloer één grote magneet worden voor vuil en steeds lastiger schoon te krijgen zijn. Gebruik dus geen zeep: de vloer krijgt een vette waas en afdrukken van bijvoorbeeld schoenen zullen duidelijk zichtbaar blijven. Je kunt daarom beter een neutrale reiniger gebruiken die geschikt is voor jouw vloer.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Schoonloopzone M2 Vloeren
beschermdop
Beschermdoppen stoelen

Tip 2: Bezuinig niet op de schoonloopzone


Om vocht en vuil van je vloer te weren, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste schoonloopzone. De ideale schoonloopzone bevat een borstelmat buiten voor het grove vuil en een droogloopmat binnen om het laatste zand en vocht te weren.

Bezuinig niet op de schoonloopzone en maak deze niet te klein. Bijna niemand veegt uitgebreid zijn voeten. De meeste mensen wandelen enkel over de entreemat. Wanneer deze dus erg klein is, wordt er alsnog veel vuil naar binnen gelopen.

Tip 3: Gebruik de juiste beschermdoppen


Het schuiven van stoelen zorgt voor de nodige beschadigingen aan je vloer. Gebruik daarom de juiste beschermdoppen.

De meeste mensen gebruiken vilt onder de stoelpoten. Het nadeel van vilt is dat deze in combinatie met zand en vocht net zo veel schade aanrichten als schuurpapier. Scratch no more heeft beschermdoppen ontwikkeld van een zachter materiaal. Dit zijn de enige beschermdoppen die goed beschermen.

M2 Onderhoudsadvies


Om het eenvoudig te maken, hebben wij het M2 onderhoudsadvies voor je gemaakt. De juiste middelen voor het onderhouden van jouw vloer, bestel je eenvoudig bij M2 vloerenonderhoud.

Auteur
Jan