Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Tuesday
26
March
2024

Hoe jouw woning transformeert tot luxe met By Thimble

Iris

By Thimble tovert verschillende ruimtes om tot plekken die luxe en rust uitstralen. Zo ook deze loft, waar we je graag doorheen leiden. Het interieurontwerp is geleid door Lieke Vingerhoed en haar team en heeft als doel het creeren van extra ruimte.

De ruimtes hebben een vleugje By Thimble toegevoegd gekregen, terwijl de eigenheid van de opdrachtgevers ook is gerespecteerd. Neem een kijkje in de metamorfose van deze loft.

Eenheid en functionaliteit

Bij binnenkomst wordt direct de ruimtelijkheid van de woning ervaren, dankzij het gebruik van lichte kleuren en stalen deuren met glas die door het hele appartement zorgen voor een luchtige uitstraling. De bewoners hebben gekozen voor overwegend beige tinten en een consistente eenheid in het interieur, waarbij drie hoofdmaterialen consequent zijn toegepast: hout, een Corestone gietvloer en een uniforme tegelsoort.

In het woongedeelte springt de opmerkelijke bank direct in het oog, die naar twee kanten is gericht, waardoor de bewoners apart kunnen zitten en toch in contact kunnen blijven met elkaar. Het daglicht dat vanaf het balkon de keuken binnenstroomt, creëert een extra aangename sfeer aan deze zijde, perfect geschikt voor ontspannen momenten zoals lezen. Een grote bank en een op maat gemaakte tv-kast bieden de mogelijkheid om met meerdere mensen televisie te kijken, met een transparant schuifpaneel om de tv discreet af te schermen.

Lange eettafel met slim kookeiland

Een andere wens was de integratie van een lange eettafel bij het kookeiland. By Thimble heeft een ontwerp gecreëerd waarbij het kookeiland overloopt in een bankje aan de kopse kant, een origineel idee dat de algehele compositie ten goede komt. De op maat gemaakte tafel biedt plaats aan minstens acht volwassenen voor een royaal diner en het genieten van elkaars gezelschap. Voor de keuken is gekozen voor een dik aanrechtblad met een marmerlook van twintig centimeter hoog, met lades aan beide zijden voor extra functionaliteit.

Royale inloopkast en hotelchique badkamer

In de slaapkamer heeft By Thimble de wens van een royale inloopkast prachtig weten te vertalen, met hetzelfde materiaal als het keukenblad, maar dan dunner, en met maximale bergruimte eronder. De badkamer, grenzend aan de slaapkamer, is voorzien van een ligbad, ruime douche, dubbele waskommen en een vleugje hotelchique dankzij de pure kleuren, kamerhoge deuren en verfijnde details.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Jurrit van der Waal

Bron: The Art of Living

Auteur
Iris