Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Thursday
19
September
2019

Gietvloer in badkamer: wat zijn de mogelijkheden?

Jan

Zit je na te denken over een PU gietvloer voor in je badkamer? Begrijpelijk! Een PU gietvloer is namelijk een mooie naadloze oplossing voor badkamers!

Een badkamer met een gietvloer is relatief nieuw; pas de laatste jaren wordt de gietvloer hier ook gebruikt. Wil je meer weten over de voordelen van een gietvloer in je badkamer en waar je rekening mee moet houden? Lees meer in ons blog!

gietvloer badkamer

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Een PU gietvloer in je badkamer kent een aantal belangrijke voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

1. De vloer blijft zo goed als nieuw

Een van de voordelen van een PU gietvloer in de badkamer is dat je niet meer te maken hebt met de voegen van een tegelvloer, die na verloop van tijd vaak smerig worden. Met een naadloze vloer blijft je badkamer er veel langer strak en als nieuw uit zien. In combinatie met bijvoorbeeld een beton cire op de wanden creëer je met een PU gietvloer een badkamer met een super strak uiterlijk.

Let op: het is heel belangrijk dat de afwerking tussen wand en vloer goed afgekit wordt, zodat deze 100% waterdicht is.

Gietvloer badkamer

2. Een strak geheel in alle ruimtes

Daarnaast is het mooie aan de gietvloer, dat je deze op de gehele etage kan laten doorlopen. Zo kunnen slaapkamers, overloop en badkamer samen echt een strak geheel vormen. De PU gietvloer leent zich bijvoorbeeld ook perfect voor de douche. Een gietvloer zal als het nat wordt niet gladder zijn dan een traditionele tegelvloer, in tegenstelling tot wat men soms lijkt te denken.

3. Makkelijk schoon te maken

Ten slotte is een gietvloer makkelijk schoon te maken met water en de basisreiniger. Wanneer er veel kalk in het water aanwezig is, is het wel belangrijk om de vloer na gebruik eventjes droog te maken met bijvoorbeeld een trekker.

gietvloer douche

PU gietvloer in je douche?

Een gietvloer in je (inloop)douche adviseren wij niet direct. Helaas is er gebleken dat er na verloop van tijd toch kleine kiertjes ontstaan bij de aansluiting met de verschillende drains. Dit leidt vervolgens tot lekkage en problemen met je gietvloer.

Ook is het van groot belang dat het afschot 100% in orde is. Momenteel adviseren wij voor het echte natte gedeelte in de badkamer dan ook een doucheplaat, waar het afschot en de drain zeker in orde en waterdicht zijn. Deze drain installeer je in of op je dekvloer en hier kan vervolgens de PU perfect tegenaan gegoten worden.

Jouw gietvloer in een kleur naar jouw keuze

Een belangrijk onderdeel van het kiezen van een (nieuwe) badkamer is het kleurgebruik. Ga je voor neutrale aardetinten of hou je van wat kleur in je badkamer? Met de Uni PU gietvloeren van M2 Vloeren ga je voor iedere gewenste RAL- of NCS-kleur. Zo creëer je eenvoudig de sfeer die jij wilt.

Auteur
Jan