Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Wednesday
3
August
2022

Wat zijn PVC vloeren?

Jan

PVC vloeren komen steeds meer voor. Maar wat zijn PVC-vloeren precies? Hoe zijn ze gemaakt? Hoe verhouden ze zich tot andere soorten vloeren? In dit artikel duiken we dieper in op al deze vragen. 

Wat is een PVC vloer?

PVC is een andere term voor polyvinylchloride. Het is een soort kunststof dat wordt gebruikt om veelzijdige en duurzame vloeren te creëren. PVC vloeren zijn ontworpen om de uitstraling van traditionele vloeren zoals hardhout, steen of keramiek nauwkeurig na te bootsen, maar bieden de voordelen van moderne materialen, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid en gemakkelijker onderhoud. Er zijn veel verschillende eigenschappen van PVC vloeren, lees hier meer over de eigenschappen van PVC vloeren

Kenmerken van PVC vloeren

PVC vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en veerkracht. Ze zijn bestand tegen veelvoorkomende vloerschade, zoals krassen en vlekken, en behouden hun uiterlijk goed, zelfs bij veel gebruik van de vloer. 

Daarnaast hebben PVC vloeren een zacht en comfortabel oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de vloer fijn is om op te lopen, iets wat fijn is om te hebben in de veelgebruikte ruimtes in je huis. De vloeren zijn beschikbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, waardoor je de vloer kunt kiezen die perfect past bij jouw interieur en wensen. 

Voordelen van PVC Vloeren

Er zijn veel voordelen van PVC vloeren. Een van de belangrijkste voordelen van PVC vloeren is hun duurzaamheid van de vloer. Ze zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan zonder tekenen van slijtage en vereisen zeer weinig onderhoud. Dit maakt ze een kosteneffectieve keuze op de lange termijn.

PVC vloeren zijn ook zeer veelzijdig en kunnen in vrijwel elke kamer van het huis worden geïnstalleerd. Ze zijn waterbestendig en bestand tegen vocht, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in badkamers en keukens. 

Vergelijking met andere soorten vloeren 

In vergelijking met andere soorten vloeren, zoals hout of steen, bieden PVC vloeren een aantal voordelen. Ze zijn over het algemeen goedkoper op lange termijn, duurzamer en gemakkelijker te onderhouden. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren, zodat er altijd wel een vloer is die past bij jouw interieur. 

Het installatieproces van PVC vloeren

Het installeren van een PVC vloer is relatief eenvoudig, vooral vergeleken met traditionele houten of stenen vloeren. De vloer kan worden geïnstalleerd over bestaande vloeren in je huis, wat tijd en moeite bespaart.

Het installatieproces bestaat uit de volgende stappen:

  • Voorbereiding van de ondervloer: De ondervloer moet schoon, vlak en droog zijn voordat de PVC vloer wordt geïnstalleerd.
  • Knippen en plaatsen van de PVC panelen: De PVC panelen worden op maat gesneden en op hun plaats gelegd.
  • Afdichten van de naden: De naden tussen de PVC panelen worden afgedicht om een waterdichte afwerking te creëren.

Onderhoud van PVC vloeren

PVC vloeren staan bekend om onderhoudsvriendelijkheid. Ze kunnen worden schoongemaakt met de meeste huishoudelijke reinigingsmiddelen en het kost relatief weinig moeite om ze schoon te maken en houden. Dit is ideaal wanneer je een huishouden bent met kinderen of met huisdieren. Lees hier verder voor alle onderhoudstips voor PVC vloeren. 

Milieuvriendelijk

PVC vloeren zijn een milieuvriendelijke keuze. Ze zijn gemaakt van een kunststof die volledig recyclebaar is, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor milieubewuste huiseigenaren. Bovendien hebben PVC vloeren een lange levensduur, wat betekent dat ze minder vaak moeten worden vervangen dan andere soorten vloeren, wat resulteert in minder afval.

Conclusie

PVC vloeren zijn een goede optie wanneer je op zoek bent naar een aantrekkelijke, duurzame en onderhoudsarme vloer. Door de verschillende stijlen en kleuren, is er altijd wel een vloer die past bij jouw interieur en wensen. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan PVC vloeren. Wil je meer weten over PVC vloeren, lees hier alles over PVC vloeren.

Auteur
Jan