Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Monday
18
December
2023

Welke PVC vloeren hebben een dibt-keurmerk?

Jan

Het kiezen van de juiste vloer voor je huis of bedrijf kan een uitdaging zijn, vooral als je streeft naar duurzaamheid en de beste kwaliteit. Maar hoe weet je zeker dat de vloer die je kiest, voldoet aan de normen voor kwaliteit en veiligheid? Een manier om dit te bepalen, is door te zoeken naar PVC-vloeren met een DIBt-keurmerk.

Het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik), of het Duitse Instituut voor Bouwtechniek, is een gerenommeerde instelling die certificeringen en keurmerken verleent aan bouwproducten, waaronder PVC vloeren. In dit artikel zullen we bespreken wat het DIBt-keurmerk inhoudt en waarom het belangrijk is bij het kiezen van PVC vloeren.

Wat is een DIBt-keurmerk?

Het DIBt-keurmerk is een kwaliteitskeurmerk dat wordt verleend door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het testen en certificeren van bouwproducten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende bouwnormen en veiligheidsvoorschriften. Het keurmerk wordt wereldwijd erkend als een symbool van kwaliteit en betrouwbaarheid, een goed merk dus om op je vloer te hebben. 

Waarom is het DIBt-keurmerk belangrijk voor PVC vloeren?

  1. Kwaliteit en Veiligheid: Het DIBt-keurmerk staat voor kwaliteit en veiligheid van PVC vloeren. Producten die dit keurmerk dragen zijn uitvoerig getest en voldoen aan strenge normen op het gebied van constructie, brandveiligheid, geluidsisolatie en meer. 
  2. Duurzaamheid: PVC vloeren met een DIBt-keurmerk zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die een lange levensduur en weerstand tegen slijtage en schade garanderen. Dit betekent dat je kunt genieten van je vloer zonder je zorgen te maken over voortijdige slijtage. Naast een goed merk zijn er nog meer manier om voortijdige slijtage te voorkomen, lees hier meer over onderhoudstips voor PVC vloeren. 
  3. Internationale Erkenning: Het DIBt-keurmerk wordt niet alleen erkend in Duitsland, maar ook in andere Europese landen en over de hele wereld. Als je een PVC vloer kiest met dit keurmerk, kun je erop vertrouwen dat deze aan internationale normen voldoet.
  4. Betrouwbaarheid: Het DIBt-keurmerk is een teken van betrouwbaarheid. Fabrikanten die de moeite nemen om hun producten te laten certificeren, tonen hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Door een PVC vloer te kiezen met het DIBt-Keurmerk kan je lang genieten van alle voordelen van PVC vloeren

Hoe vind je een PVC vloer met een DIBt-keurmerk?

Om PVC vloeren te vinden die zijn gecertificeerd met het DIBt-keurmerk, kun je verschillende stappen ondernemen:

  1. Vraag je leverancier: Als je van plan bent om PVC vloeren te kopen, vraag dan je leverancier of de producten die ze aanbieden zijn gecertificeerd door het DIBt.
  2. Onderzoek de fabrikant: Controleer de website van de fabrikant van de PVC vloer die je overweegt. Gerenommeerde fabrikanten vermelden hun certificeringen en keurmerken op hun website. Kijk dus vooral op de website van de fabrikant of stuur een bericht met de vraag of ze het keurmerk hebben. 
  3. Raadpleeg keurmerkorganisaties: Je kunt ook contact opnemen met keurmerkorganisaties of bouwtechnische instituten in jouw land die informatie kunnen verstrekken over gecertificeerde producten. Dit is wel nog een stapje verder voor sommige mensen, dus daarom is de leverancier of de fabrikant vaak de makkelijkste manier.

Conclusie

Het kiezen van een PVC vloer met een DIBt-keurmerk is een goede manier om er zeker van zijn dat je vloer voldoet aan de strenge normen voor gezondheid, veiligheid en milieu. Niet alle PVC vloeren hebben het keurmerk, maar het kan wel een hulpmiddel voor jou zijn bij het maken van je beslissing. 

Wanneer de PVC vloer namelijk het keurmerk hebt, ben je zeker van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, wat essentieel is voor een vloer die lang meegaat en aan jouw verwachtingen voldoet. Het is een teken van betrouwbaarheid, iets wat fijn is om te weten wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen. Heb je nog meer vragen over PVC vloeren, lees hier meer over alles over PVC vloeren.


Auteur
Jan