Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Architop vloer

De ''industriële'' look en sterkte van beton, maar dan lichtgewicht.

Architop is een ijzersterke combinatie van cement en een kunsthars. Architop stelt ons in staat om met een laagdikte van 3 mm en een minimaal gewicht een vloer te creëren met de karakteristieke uitstraling en sterkte van beton. Dit betekent dat we deze vloer op praktisch elk project kunnen installeren, zelfs op renovatieprojecten waar - in verband met de beperkte hoogte - meestal geen mogelijkheden zijn om een betonvloer te storten.

Vloeren van architop kunnen op allerlei manieren worden toegepast. Het materiaal is ijzersterk en is uitermate slijtvast. Dat maakt architop geschikt voor vloeren in winkels en kantoren, maar ook voor loodsen en andere industriepanden waar zwaar verkeer plaatsvindt.

Voordelen van linoleum vloeren

Zeer dun toepasbaar: minimale dikte van maar 3 mm

Hoge slijtvastheid: ook geschikt voor zwaar gebruik en industriële belasting

Hygiënisch: de vloer is eenvoudig te reinigen

Geen naden: de vloer wordt zonder zichtbare naden afgewerkt

• Uniek resultaat: het leggen van architop is handwerk en afhankelijk van de stijl van de legger heeft iedere architopvloer een eigen, unieke uitstraling.

Uniek resultaat: iedere architopvloer heeft een eigen, unieke uitstraling.

Plaatsing en onderhoud

Zolang de bestaande vloer vormvast is, kan een vloer van architop over de bestaande vloer heen worden aangebracht. Dat scheelt veel werk en natuurlijk kosten. Architop is daarom ideaal voor het renoveren van bestaande vloeren van bijvoorbeeld beton, keramiek, marmer of zandcement, ook op grote oppervlaktes.

Architop wordt geleverd in een aantal kleuren. Door de unieke opbouw van deze vloer inclusief het vlinderen krijgt de vloer het kenmerkende wolk effect die een betonvloer ook heeft. Net als massief beton kan architop behandeld worden met diverse zuren. Daardoor krijgt de vloer een nog exclusievere uitstraling. Het eindresultaat is verder afhankelijk van de droog temperatuur, de soort ondergrond en de stijl van de vakman.

Het leggen van een vloer van architop is een uniek procesvan ongeveer een week die als volgt verloopt:

Op dag 1 wordt de ondergrond voorbereid: we reinigen en schuren/stralen de ondergrond. Eventuele oneffenheden vullen we op met epoxy. Tot slot brengen we een schraplaag aan van epoxy om de architop straks goed te laten hechten.

Een greep uit ons aanbod

M2 Architop Bianco
M2 Architop Cappuccino
M2 Architop Zinco
M2 Architop Cenere
M2 Architop Pewter
M2 Architop Antracite