Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Kurk

Kurk is een natuurlijke gietvloer op basis van harsen, lijnolie, houtmeel , kurk, natuurlijke vulstoffen en pigmenten. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hout, is het het een duurzame en milieuvriendelijke vloer.

Deze comfortabele, loopvriendelijke, natuurlijke gietvloer schept overzichtelijkheid door zijn gematteerde oppervlak en uniforme kleurstelling. Een kurkvloer is doorgaans goed bestemd tegen slijtage en verkleuring en zorgt voor een vermindering van geluid

Het elastische karakter zorgt voor een hoge slijtvastheid. Daarnaast is de vloerafwerking naadloos, vloeistofdicht, onderhoudsarm en lichtecht. Bekijk of een gietvloer van kurk bij je past!

Voordelen

Duurzaam en milieuvriendelijk. Er hoeven geen bomen gekapt te worden voor kurk

Hoge slijtvastheid

Hoge isolatiewaarde: kurk houdt daardoor warmte vast en is geluidsdicht

Elastische karakter zorgt ervoor dat de vloer nauwelijks beschadigt

Antistatisch en trekt geen stof aan: goed bestemd tegen allergieën voor huisstofmijt

Onderhoudsvriendelijk

Aanlegging door middel van kliksysteem of gelijmd

Meerdere kleur variaties mogelijk

Plaatsing en onderhoud

Het leggen van een kurkvloer is afhankelijk van het soort kurkvloer. Kurk laminaat wordt zwevend gelegd door middel van een kliksysteem.Dit is een relatief makkelijke manier om de vloer te leggen. Daarnaast kan de vloer ook meeverhuizen, als dat gewenst is.

Kurktegels worden aan elkaar gelijmd. Hiervoor is het belangrijk om eerst de ondervloer te egaliseren. Daarnaast is het van belang dat de juiste lijm wordt gebruikt. Voor kurktegels geldt dat deze niet meekunnen verhuizen, omdat ze worden vastgelijmd aan de vloer.

Een kurkvloer wordt voorzien van een laklaag om de kurk te beschermen. Daardoor slijt de laklaag in plaats van de kurk. De laklaag moet daarom eens in de tijd vervangen worden, om de kurk weer te beschermen.

Een greep uit ons aanbod