Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.
Wednesday
20
December
2017

Groen, gewoon doen!

Iris

'Groen' is niet meer weg te denken uit de moderne interieurwereld. Denk bijvoorbeeld aan milieubewuste materiaalkeuzes, verschillende planten en de daadwerkelijke kleur groen verwerkt op allerlei manieren in je interieur. Allemaal stuk voor stuk even toepasselijk en van deze tijd.

Planten

Planten in je interieur hebben veel impact op je welzijn. Ze zorgen voor een gezond leefklimaat omdat ze zuurstof produceren en de lucht zuiveren. Daarnaast wordt natuur in huis ook vaak als prettig ervaren, dus planten hebben ook mentaal een positief effect. Uiteraard is een bloemetje altijd leuk, maar een plant is een stuk duurzamer.

Waar je vroeger nog een plantje hier of daar zou neerzetten wordt nu gekozen voor “jungle-style”: veel verschillende planten gecentreerd op één plek.

Behalve de voordelen van planten in je interieur, is de jungle-style ook nog eens makkelijk toe te passen. Je hebt maar een klein stuk van je interieur nodig en de verzorging zoals het water geven is ook gecentreerd. Op deze manier heb je op 1 punt een multifunctionele eyecatcher.

Verder houdt de trend van vetplantjes en cactussen nog steeds stand, maar er is inmiddels een omslag bezig naar de meer weelderige type planten groot met veel volume (bladeren).

Planten interieur | M2 Vloeren

Printjes en motieven

Ben je niet echt van de planten, maar kun je groen wel waarderen? Dan kun je ook verschillende kanten op! Zoals behang met plantenmotieven of -print of gewoon groen in de vorm van muurverf of gietvloer. En dan hebben we het niet per se over de schreeuwerige variant, je kunt ook denken aan vergrijsde olijftinten. Zo geef je kleur aan je interieur zonder dat het al te bepalend wordt.

Tijdloos en duurzaam.

Kymo vloerkleed | M2 Vloeren

Milieubewuste materiaalkeuzes

Zeker niet onbelangrijk is het milieu. Door milieubewuste materiaalkeuzes kies je zowel voor het milieu als voor duurzame materialen. Het is dus een win-win situatie.

Een gietvloer gaat bijvoorbeeld lang mee. Dan wil je niet riskeren dat je de kleur of tint snel zat wordt, idem voor gordijnen en de kleur op de wand. Ook al is muurverf redelijk snel en ook met een laag budget te veranderen, het verf-afval is daarentegen weer wel een belasting.

Bij M2 vloeren gaan we zeer bewust om met materialen.

We hebben dan ook een ruim aanbod in duurzame (giet)vloeren, gerecycled tapijt en natuurlijke stoffen in allerlei groentinten.

Kom je een keertje kijken? We vertellen je graag meer en willen je “natuurlijk” helpen met het maken van de juiste keus!

Auteur
Iris